Termeni și Condiții

 

Va prezentam ghidul de vanzare al produselor Euromobila pe site-ul www.canapele.ro

1. DEFINITII SI TERMENI

Euromobila – este denumirea comerciala a EUROMOBILA RETAIL SI DISTRIBUTIE SRL, persoana juridica romana, avand sediul social in Giurgiu, Soseaua Bucuresti nr. 122 A, jud.Giurgiu, avand numar de inregistrare in Registrul Comertului J52/321/2015, cod unic de inregistrare fiscala RO34573606.
VÂNZĂTOR,
Magazinul EUROMOBILA înscris în partea introductivă a facturii sub titlul de Furnizor, dupa cum urmeaza:
Euromobila Ghencea
Euromobila Grivita
Euromobila Mihai Bravu
Euromobila Obregia
Euromobila Pantelimon
Euromobila Brasov
CUMPĂRĂTOR,
Orice Persoană Fizica (peste 18 ani), Persoana Juridica sau Altă entita te juridică ce emite o Comandă și este înscrisă în partea introductivă a facturii sub titlul Cumpărător (sau imputernicitul acestuia).

PRODUSE ȘI SERVICII
Orice produs sau serviciu, inclusiv documentele și serviciile menționate în Comandă, care urmează a fi furnizate respectiv prestate de către VÂNZĂTOR, CUMPĂRĂTORULUI și sunt reprezentate prin mobilier, accesorii birou și/sau decorațiuni achiziționate de către Cumpărător, care corespund descrierii din cataloagele și documentația producătorilor, ale căror caracteristici au fost agreate de Cumpărător și inscrise în comandă, respectiv factură.

CONTRACT
O comandă validă, confirmata de către Vânzător.

COMANDĂ
Un document electronic ce intervine ca formă de comunicare între Vânzător și Cumpărător prin care Vânzătorul este de acord să livreze Bunurile și Serviciile și Cumpărătorul este de acord să primească aceste Bunuri și Servicii și să facă plata acestora.

SPECIFICAȚII
Toate specificațiile și/sau descrierile Bunurilor și Serviciilor așa cum sunt precizate în Comandă.

Drepturile consumatorilor sunt prevăzute în Legea nr. 449/2003 din 12.11.2003, privind vânzarea produselor și garanțiile asociate acestora, publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr.812 din 18.11.2003, în special în art. 9-14 și nu sunt afectate prin acești Termeni și Condiții.

2. PROCESUL DE VÂNZARE pentru site-ul www.canapele .ro
Prin lansarea unei comenzi pe site, Cumpărătorul este de acord cu forma de comunicare (e-mail, SMS, telefon) prin care Vânzătorul își derulează operațiunile pe site.
Vânzătorul va informa Cumpărătorul, prin mesaje distincte, înregistrarea (preluarea) comenzii, respectiv confirmarea comenzii. Înregistrarea unei comenzi online de către Vânzător, discuțiile telefonice sau prin alte mijloace de comunicare NU constituie o validare și confirmare ferme ale comenzii și, în consecință, NU semnifică încheierea contractului la distanță.
Dacă Vânzătorul confirmă explicit o comandă, acest lucru va implica o acceptare completă a termenilor comenzii. Acceptarea comenzii de către Vânzător se consideră finalizată atunci când există o confirmare scrisă (e-mail, SMS) din partea Vânzătorului către Cumpărător, fără a necesita o confirmare de primire din partea acestuia din urmă.
Comanda se consideră validă numai după confirmarea de către Vânzător a disponibilității stocului, a prețului precum și a caracteristicilor produselor, respectiv a serviciilor solicitate de Cumpărător, si numai dupa achitarea avansului printr-o forma de plata prezentata in sectiunea „Modalitati de plata”
În lipsa unei confirmări din partea Vânzătorului, prezentele termene și condiții generale de vânzare vor sta la baza Contractului încheiat, în completarea acestora fiind Certificatul de Garanție emis de către Vânzător, și documentele fiscale. (Factura de marfă și respectiv Factura de servicii).

OBIECTUL CONTRACTULUI
Îl constituie vânzarea PRODUSELOR, respectiv prestarea SERVICIILOR, în conformitate cu disponibilitatea stocului, prețul și caracteristicile menționate în confirmarea transmisă de Vânzător pentru validarea comenzii prin care Cumpărătorul și-a exprimat intenția de achiziție.

COMANDA CLIENTULUI
Clientul se înregistrează în SITE pe baza unui user și a unei parole unice, selectează produsele, își exprima acordul cu Termenii și Condițiile magazinului online https://www.canapele.ro, apoi apasă butonul „Adaugă în Coș.” În „Coșul meu”, clientul are posibilitatatea să parcurgă lista produselor, să modifice cantitățile și să confirme intenția de cumpărare prin accesarea butonului „Finalizează comanda”. Ulterior finalizării comenzii, clientul va primi în vederea validării acesteia, o confirmare scrisă din partea Vânzătorului, privind disponibilitatea, prețul și caracteristicile produselor respectiv a serviciilor comandate.

PREȚUL CONTRACTULUI
Îl constituie prețul vânzării Produselor, respectiv prestării Serviciilor, cuprins în comanda validată prin confirmarea de către Vânzător. Cu toate acestea, SOCIETATEA atenționează asupra faptului că există cazuri când, ca urmare a unor disfuncționalități ale SITE- ului sau erori, prețul afișat pe SITE poate să nu fie cel real. În aceste cazuri, Vânzătorul va informa in prealabil Cumpărătorul asupra prețului corect, menționându-l de asemenea si în cuprinsul comenzii si a reconfirmarii acesteia.

MODALITĂȚI DE PLATĂ
Plata obiectului Contractului poate fi efectuata printr-una dintre următoarele modalități, in funcție de opțiunea Cumparatorului : plata online cu card ( card personal sau al societății cumpărătoare, în condiții de deplină securitate, fără a fi perceput un comision suplimentar pentru tranzacții; plățile se realizează prin intermediul Netopia MobilPay.ro); ordin de plată (în baza facturii proforme emise de către Vânzător); numerar la livrare (plata va fi făcută în lei conform prețului Contractului și se va face la comisionarul care efectueză livrarea). Modalitatea de plată cu numerar la livrare nu este disponibilă pentru comenzi online a căror valoare cu TVA este mai mare de 5.000 lei pentru persoanele juridice și 10.000 lei pentru persoanele fizice.

LIVRAREA PRODUSELOR
Livrarea se realizează la adresa de livrare definită de către Client în formularul de comandă, utilizând curieratul extern sau echipa internă de livrare. În cazul în care o comandă conține mai multe produse, cu termene de livrare diferite, se va efectua o singură livrare în termenul stabilit de Vânzător, conform disponibilității afișate pe site în momentul plasării comenzii. Produsele se află în ambalajul original, sigilat, al producătorului și sunt asigurate pe tot parcursul transportului, până la livrare. Toate produsele Vânzătorului se livrează demontate (cu excepția produselor realizate dintr-o singură componentă), în colete, pentru a putea fi transportate în siguranță. Cumpărătorul are obligația să desfacă și să verifice din punct de vedere cantitativ și calitativ coletele, pe baza etichetării acestora, să desfacă și să verifice, integritatea coletelor fragile precum și a componentelor fragile ambalate (ex: piese din sticlă). Vânzătorul este obligat să puna la dispozitia Cumpărătorului, la cererea acestuia, modul de utilizare și funcționare a produselor cumpărate, prin scheme și instrucțiuni de montaj. Vânzătorul va anunța Cumpărătorul cu privire la termenul estimat de finalizare a livrării. Vânzătorul, în cazul în care nu poate executa Contractul motivat de faptul că produsul sau serviciul nu este/nu mai este disponibil, va informa Cumpărătorul despre aceasta indisponibilitate, urmând ca sumele de bani achitate de către Cumpărător pentru produsul sau serviciul indisponibil să fie rambursate în termen de maximum 30 de zile calendaristice. Termenele de livrare sunt comunicate in cadrul contractului si confirmarii comenzi.
În cazul în care Vânzătorul primește informații eronate legate de facturarea sau livrarea produselor, a respingerii de către banca emitentă a cardului sau a tranzacției, a invalidării tranzacției de către procesatorul de carduri, a amânării de către Cumpărător a termenului de livrare stabilit, Vânzătorul își rezervă dreptul de a denunța unilateral contractul, fără ca acest lucru să se considere o încălcare a Contractului.

MONTAJUL PRODUSELOR
Reprezintă punerea în stare de funcționare a produsului și/sau produselor cuprinse în Comanda Clientului în stare validată, în conformitate cu specificația prezentată pe site-ul https://www.canapele.ro. Acest serviciu se adresează EXCLUSIV produselor de mobilier.
Livrarea și Montajul produselor comandate online se face conform politicii de transport și montaj prezentată pe www.canapele.ro, in sectiunea Servicii – Transport.
BUCURESTI, BRASOV SI ILFOV IN LIMITA A 20KM GRATUIT !

3. POLITICA DE RETURNARE pentru site-ul www.canapele.ro
Potrivit legislației în vigoare, Cumpărătorul are dreptul să notifice în scris Vânzătorului că renunță la cumpărare, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului cu suportarea cheltuielilor de returnare.
Cumparatorul este informat asupra faptului că, în cazul în care produsele a căror returnare prezintă urme de uzură, zgârieturi, lovituri, șocuri mecanice sau, după caz, electrice, accesorii lipsă, certificate de garanție lipsă, Vânzătorul își rezervă dreptul de a decide acceptarea returului sau de a opri o sumă din valoarea produsului, sumă ce va fi comunicată după evaluarea prejudiciilor aduse. În cazul exercitării dreptului legal de returnare a produsului, rambursarea contravalorii acestuia se va face în cel mult 14 de zile de la data solicitării returului, sub beneficiul receptiei cantitative si calitative a returului, conform prezentei politici, prin aceeași metodă de plată.
Cumparatorul suportă doar costurile directe legate de returnarea produselor, cu exceptia cazului in care Vanzatorul accepta sa suporte acele costuri. În cazul vânzârii on-line, pentru produsele care au fost livrate la domiciliul Cumparatorului la momentul încheierii contractului, Vânzătorul preia produsele pe cheltuiala sa dacă produsele, prin natura lor, nu pot fi returnate în mod normal prin poștă sau curier.
În cazul exercitării dreptului de retragere, când achitarea prețului s-a realizat în rate fără dobândă, Cumpărătorul trebuie să anuleze tranzacția, prin efectuarea demersurilor corespunzătoare la unitatea bancară. În situația în care Cumpărătorul nu-și îndeplinește această obligație, sumele suportate de Vânzător reprezentând cheltuielile aferente încasării ratelor (cost suportat de Vânzător ca urmare a alegerii utilizării acestei modalități de plată de către Cumpărător), nu se rambursează Cumpărătorului. Sumele aferente acestor cheltuieli nu reprezintă sume pe care profesionistul le-a primit drept plată din partea consumatorului, fiind încasate de un terț.
Cumparatorul este responsabil doar în ceea ce privește diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor și funcționării produselor.
Livrarea, transportul și/sau montajul sunt servicii distincte, oferite de către Vanzator, ce comportă opțiunea Cumpărătorului și plata unui preț. Livrarea, transportul și/sau montajul nu sunt servicii standard. Pentru serviciul de retur al bunurilor, sunt exceptate de la exercitarea acestuia serviciile de: livrare, transport și/sau montaj al produselor dacă Cumpărătorul a exprimat în prealabil acordul expres pentru executarea acestora.
Sunt exceptate de la exercitarea dreptului de retur produsele realizate după specificațiile și instrucțiunile Cumpărătorului sau personalizate distinct pentru acesta(cum ar fi combinarea de texturi, culori si/sau stofe pentru un anumit produs), in afara celor prevazute produsele care se pot deterioara sau degrada rapid, produsele ce sunt parte a unui ansamblu și nu pot fi, prin natura acestora, separate de celelalte elemente componente.
În cazul în care vă putem ajuta cu alte informații, vă rugăm să ne scrieți la adresa contact@canapele.ro. În plus, puteți completa formularul de retur și trimite către aceeași adresă de email: contact@canapele.ro

4. GARANȚIE ȘI SERVICE
a) Vânzătorul asigură și garantează conformitatea bunurilor
achiziționate precum și eventualele vicii ascunse, declarând pe propria răspundere că produsele comercializate nu pun în pericol viața, sănătatea, securitatea muncii, nu produc un impact negativ asupra mediului și sunt în conformitate cu Ordonanța nr. 20/2010 privind stabilirea unor măsuri pentru aplicarea unitară a legislației Uniunii Europene care armonizează condițiile de comercializare a produselor, documentația de execuție a fabricantului și standardelor românești.
b) Vânzătorul se angajează să livreze produsul conform cu descrierea din cadrul site-ului https://www.canapele.ro/ și cu calitățile și caracteristicile înscrise în factură. Produsul este considerat neconform dacă nu are aceleași calități precum este descris în cadrul site-ului https://www.canapele.ro/ sau dacă nu are calitățile și caracteristicile înscrise în factură. Răspunderea vânzătorului este angajată dacă lipsa de conformitate a produsului apare într-un termen de 1 an, în cazul pentru persoanele juridice, respectiv 2 ani pentru persoanele fizice, calculat de la data livrării și dacă Cumpărătorul informează Vânzătorul despre apariția lipsei de conformitate în termen de 2 zile de la data la care a constatat-o. În cazul în care la livrare se constată o lipsă de conformitate a unui produs din factură, Cumpărătorul are dreptul de a cere repararea într-o perioadă rezonabilă sau înlocuirea produsului. Dacă aceste operații nu sunt posibile, Cumpărătorul are dreptul de a cere să beneficieze de o reducere corespunzătoare a prețului sau de rezoluțiunea contractului privind acel produs neconform. Cumpărătorul este obligat să anunțe lipsa din colet a unei componente înainte de începerea montajului și să păstreze etichetele și conținutul coletului în starea în care le-a primit în vederea verificării și înlocuirii. Vânzătorul nu își asumă nicio răspundere pentru execuția și consecințele serviciilor de manipulare, transport, montaj și instalare executate de terți, atunci când produsul a fost deteriorat sau nu au fost respectate instrucțiunile producătorului. Vânzătorul nu își asumă nicio răspundere privind consecințele pe care le-ar avea utilizarea sau întreținerea greșită a produselor, datorate nerespectării instrucțiunilor producătorului. Nu se consideră a fi lipsă de conformitate dacă în momentul încheierii facturii Cumpărătorul a cunoscut sau nu putea, în mod rezonabil, să nu cunoască această lipsă de conformitate. Cumpărătorul este de acord cu faptul că produsele manufacturate și cele din materiale naturale precum pielea, lemnul masiv, furnir, nu pot fi fabricate identic din punct de vedere al texturii, nuanțelor de culoare pe diferite suprafețe și a particularităților aparente pe material. Cumpărătorul este de acord cu faptul că produsele din lemn masiv pot prezenta mici crăpături sau noduri în funcție de natura lemnului sau că pot apărea în timp mici crăpături funcție de condițiile în care sunt păstrate produsele – la temperaturi situate în afara intervalului 18-30 de grade Celsius și umiditate ridicată. Acestea nu sunt considerate defecte de calitate.
c) Garantia acordata de Vanzator începe de la data livrării produselor astfel: mobilier și decorațiuni – 12 luni, pentru persoanele juridice, respectiv 24 luni pentru persoanele fizice (pentru deficiențe calitative).  Dacă durata medie de utilizare a produselor este mai mică de 24 de luni, garanția se reduce la durata de utilizare. În această perioadă, dacă deficiențele nu sunt imputabile Cumpărătorului, Vânzătorul își asumă responsabilitatea reparării sau înlocuirii produsului pe cheltuiala sa. După efectuarea livrării Cumpărătorul nu mai poate invoca deficiențe cantitative sau deficiențe pe care, în mod rezonabil, putea să le observe la momentul livrării (ciobituri, zgârieturi, rosături, fire trase, componente îndoite, pete de murdărie etc.), detalii in sectiunea Servicii – Ghid de utilizare si intretinere. Spargerea produselor sau componentelor din sticlă sau zgârierea produselor după recepție sunt riscuri asumate integral de Cumpărător.
d) Orice reclamație va fi însoțită de factura de marfă și certificatul de garanție. În termenul de garanție Cumpărătorul are dreptul de a cere repararea gratuită, într-o perioadă rezonabilă sau înlocuirea produsului cu deficiențe calitative, dacă aceste deficiențe nu sunt cauzate de nerespectarea de către Cumpărător a instrucțiunilor de utilizare și întreținere. În funcție de disponibilitatea producătorului și de locul unde a fost fabricat produsul, Vânzătorul își va impune să repare sau să înlocuiască produsul, pe durata garanției într-un termen maxim de 15 de zile.
e) Produsul înlocuit beneficiază de aceeași garanție ca și un produs nou. Defectele apărute în termenul de garanție ca urmare a unor vicii ascunse, confirmate prin expertize tehnice de către un serviciu specializat se repară gratuit.
f) Transportul și montajul produselor de către Vânzător la sediul indicat de Cumpărător nu fac obiectul facturii ce conține produsele și nu sunt incluse în prețul plătit de Cumpărător. Tarifele serviciilor sunt afișate pe site-ul Vânzătorului, https://www.canapele.ro/pages/transport-si-montaj. În perioada până la data livrării, indiferent de achitarea parțială sau integrală a comenzii, produsele sunt în proprietatea Vânzătorului, până la livrarea efectivă a acestora. Livrarea efectivă este confimată prin semnătura de primire a Cumpărătorului pe factura fiscală si/sau procesul verbal de predare-primire pentru comenzile expediate cu echipa internă de livrare sau documentul de transport furnizat de curier. In cazul in care transportul este efectuat de catre un curier, Cumparatorul este obligat sa semnaleze eventualele neconcordante si in documentul de transport al curierului.
g) Încărcarea inegală a dulapurilor cu obiecte sau mișcarea lor din loc pot să deregleze ușile sau sertarele. După efectuarea montajului și instalării și după efectuarea reglajelor la sertare și uși, confirmate de Cumpărător prin semnătură, Vânzătorul nu mai are nicio obligație privind repetarea acestor servicii. În lipsa unei alte specificații, încărcarea maximă pe polița este de 6kg. Tasarea umpluturilor (burete, latex, altele) și întinderea pielii sau stofei (la canapele și saltele) precum și mătuirea sau, după caz, lustruirea produselor, toate acestea produse în timp, ca urmare a uzurii într-o utilizare normală nu sunt considerate defecte. În primele 3 luni de utilizare, spuma poliuretanică folosită la umplerea pernelor la canapele și la saltele se va tasa ușor după care se va stabiliza complet, de aceea este normală apariția unor cute ale tapițeriei. Buretele se poate tasa în timpul transportului de aceea este necesară o modelare a umpluturii din perne prin baterea ușoară a acestora. Lăzile de depozitare aferente produselor achiziționate sunt destinate exclusiv înmagazinării obiectelor ușoare, care nu depășesc gabaritul spațiului aferent și care nu generează o încărcare mai mare de 5kg/mp, distribuită egal pe toata suprafața.
h) În cazul în care Cumpărătorul a optat pentru Livrare și Montaj, Vânzătorul nu își asumă nicio răspundere privind consecințele pe care le-ar avea manipularea produselor dacă nu există un spațiu suficient de manevră în zona ușilor, holurilor sau casa scărilor. Deși este asistat în procesul de vânzare de angajații Vânzătorului, Cumpărătorului îi revine întreaga răspundere privind alegerea formei, confortului, stilului, culorii, dimensiunilor, materialelor, finisajelor, precum și locul unde urmează a fi instalat produsul. Vânzătorul nu își asumă nicio răspundere privind manipularea altor obiecte existente în spațiul unde vor fi instalate produsele. Vanzatorul si echipa de livrari a acestuia, nu are nici un fel de obligatie pentru a manevra produsele in spatii insalubre sau costructii neterminate ori fara elemente de siguranta (ex: lipsa mana curenta pe casa scarii), iluminat sau fara sursa de incalzire. In cazul in care imobilul nu este finalizat, echipa de livrari este exonerata de obligatia manipularii si montajului de mobilier (canapele, fotolii, paturi, mobilier corp), acest lucru fiind responsabilitatea Cumparatorului. In lipsa unei notificari de la Cumparator, Vânzătorul nu își asumă nicio răspundere privind transportul si manipularea produselor dacă nu sunt condiții corespunzătoare privind accesul, manevrarea și parcarea în siguranță a autovehiculului sau dacă prin aceasta se încalcă legea.
i) În accepțiunea părților, orice notificare adresată de una dintre acestea celeilalte, este valabil îndeplinită dacă va fi transmisă în scris la adresa prevăzută în partea introductivă a facturii. Schimbarea adresei nu poate fi opusă părților dacă ea nu a fost comunicată în scris. În cazul notificării pe cale poștală, aceasta va fi transmisă prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire și se consideră primită de destinatar la data menționată de oficiul poștal primitor pe această confirmare. Orice eveniment imprevizibil și inevitabil, independent de voința părților, care împiedică în parte sau în totalitate îndeplinirea obligațiilor contractuale, va fi considerat că un caz de forță majoră. Partea care invocă forța majoră și care o va aduce la cunoștință celeilalte părți contractante în cel mult 7 zile de la apariția cazului de forță majoră invocat, va fi exonerată de obligațiile sale dar numai în măsura și exclusiv pentru perioada pentru care forța majoră se aplică. Orice eventuale neînțelegeri care apar între părți cu privire la executarea sau interpretarea comenzii care nu vor putea fi soluționate pe cale amiabilă, vor fi soluționate de instanțele judecătorești de drept comun ale Municipiului București, de la sediul social al Vânzătorului sau Curtea de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României, conform cu legislația în vigoare în România.
j)Pentru orice categorie de produse sunt strict interzise:
-dezambalarea folosind obiecte tăioase sau dure;
-tăierea sau zgârierea materialelor;
-frecarea de alte suprafețe sau cu substanțe (soluții de curățare) abrazive;
-folosirea sau păstrarea produselor în medii umede sau la temperaturi sub 0 grade Celsius precum și în medii cu variații de temperatură;
-așezarea produsului lângă surse de căldură (distanța de gardă este de 1m) în afară mobilierului de bucătărie proiectat în acest scop;
-folosirea produselor de curățare care conțin acizi, petrol, gaz, detergenți, solvenți chimici sau alcool (orice soluție trebuie încercată întâi pe o suprafață mică, ascunsă);
-deshidratarea pielii (fără hidratare pielea se usucă și crapă);
-udarea produselor (curățați cu o cârpă ușor umezită într-o soluție de apă cu săpun -50% apă, 50% săpun lichid pH neutru – apoi ștergeți imediat cu o cârpă uscată);
-împingerea mobilierului (mobilierul demontabil trebuie demontat);
-roluirea, îndoirea sau curbarea saltelelor la transport și manipulare;
-folosirea mobilierului în alt scop decât cel pentru care a fost proiectat.
Instrucțiuni privind utilizarea și întreținerea tapițeriilor la mobilierul tapițat. Pentru a prelungi durata de utilizare a canapelei voastre nu săriți, nu vă aruncați, nu vă așezați pe brațe, nu trageți de perne, nu împingeți, ci ridicați-o de la bază. La montarea picioarelor canapeaua se va așeza pe spate, se vor strânge ferm picioarele apoi se va așeza în poziție ridicând-o.
-aspirati si/sau ștergeți săptămânal canapeaua cu o cârpă moale uscată (pielea) sau cu o perie de haine moale (stofa);
-hidratarea pielii se face la fiecare 2 luni cu soluții speciale încercate în prealabil;
-nu expuneți produsele la radiații solare directe;
-păstrați produsul în limite normale de umiditate și temperatură;
-după ce ați probat soluția de curățare, curățați fără să frecați, treceți ușor cu cârpa;
-urmele de murdărie, lichide, grăsimi corporale se șterg întâi cu o cârpă uscată apoi cu soluția descrisă anterior;
-probați curățarea urmelor vizibile cu o gumă de șters creionul;
-urmele de gumă de mestecat se îndepărtează râcâindu-le cu cuburi de gheață puse într-un săculeț de nylon;
-tapițeriile de stofă și husele se pot curăța doar chimic, în centre specializate;
-saltelele se răsucesc în același plan în fiecare lună, iar la 6 luni se întorc pe cealaltă față. Excepție fac saltelele proiectate pentru a fi utilizate pe o singură parte, care se vor răsuci lunar în același plan;
-recomandam așezarea saltelelor pe somiere cu lamele elastice sau tapițate care să permită aerisirea.

Garanțiile comerciale nu afectează garanția legală privind conformitatea produsului, conform legii 449/2003.
IMPORTANT !
– PENTRU A PRELUNGI DURATA DE UTILIZARE A PRODUSULUI ACHIZIȚIONAT NU SĂRIȚI, NU VĂ ARUNCAȚI, NU VĂ AȘEZAȚI PE BRAȚE, NU TRAGEȚI DE PERNE, NU ÎMPINGEȚI CI RIDICAȚI PRODUSUL DE LA BAZĂ.
– POZIȚIA RECOMANDATĂ PE ȘEZUTUL PRODUSULUI ESTE PE MIJLOCUL PERNEI DE ȘEZUT (A SE EVITA ZONELE DE ÎMBINARE ÎNTRE PERNE SAU ZONELE DE ÎMBINARE ALE PĂRȚILOR COMPONENTE). UTILIZAREA EXCESIVĂ A ZONELOR LATERALE ALE PERNEI PUTÂND CONDUCE LA DETERIORAREA ACESTORA.
– ESTE INDICAT SĂ SE UTILIZEZE O PROTECȚIE PENTRU SALTEA (TOPPER) ȘI UN CEARCEAF PE SUPRAFAȚA DE DORMIT.
– TOȚI CLIENȚII TREBUIE SĂ FIE CONȘTIENȚI DE FAPTUL CĂ UZURA UNEI CANAPELE EXTENSIBILIE, CARE ESTE FOLOSITĂ ZI DE ZI, ATÂT PENTRU RELAXARE CÂT ȘI PENTRU DORMIT, ESTE DE 3 (TREI) ORI MAI MARE DECÂT CEA A UNEI CANAPELE FIXE.
– TREBUIE MANIFESTATĂ ATENȚIE SPORITA LA UTILIZAREA PRODUSELOR EXTENSIBILE (ACESTEA TREBUIE FOLOSITE CU PERNELE DE SPĂTAR POZIȚIONATE PE ACESTA (SPĂTAR)), DACĂ ESTE CAZUL, SAU CU PATUL/INSULA RIDICAT/RIDICATĂ (ATUNCI CÂND SE FOLOSEȘTE LADA DE DEPOZITARE), ÎNTRUCÂT FOLOSIREA NECORESPUNZATOARE POATE DUCE LA PROVOCAREA UNOR ACCIDENTE.
– MECANISMELE DE EXTENSIE: BALAMALE, PISTOANE, ELEMENTE DE CUPLARE, POT PROVOCA ACCIDENTE.
– TREBUIE MANIFESTATĂ ATENȚIE SPORITĂ LA UTILIZAREA DE CĂTRE COPII. PRODUSELE NU SUNT DESTINATE PENTRU JOACA ACESTORA.

5. CESIONAREA ȘI SUBCONTRACTAREA
Vânzătorul poate cesiona și/sau subcontracta o terță parte pentru servicii aferente onorării Comenzii, cu informarea Clientului, nefiind necesar acordul acestuia.

6. FORȚĂ MAJORĂ
Nici una dintre părți nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligațiilor sale contractuale, dacă o astfel de neexecutare este datorată unui eveniment de forță majoră, în conformitate cu legislația în vigoare.

7. REGULAMANTE CAMPANII SI CONCURSURI
Vanzatorul poate organiza campanii, concursuri, premieri. Această secțiune este dedicată regulamentelor de campanie organizate pe www.canapele.ro și concursurilor cu premii organizate pe www.canapele.ro și prin intermediul platformelor de comunicare online.

8. LEGEA APLICABILĂ – JURISDICȚIA
INFORMARE
Site-ul http://www.canapele.ro este proprietatea companiei SC Euromobila Prod SRL, societate romana cu sediul in Giurgiu, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J52/329/2009, avand cod unic de inregistrare fiscala RO14027030.
În cazul în care aveți orice solicitare referitoare la procesul de vanzare, precum si la produsele și serviciile Euromobila disponibile online, ne puteți contacta la telefon 0725202017 /0725202018, de luni pana vineri, in intervalul orar 09:00 – 17:00.

Prin utilizarea site-ului http://www.canapele.ro și/sau al oricărui alt serviciu și/sau produs oferit, se consideră că ați citit, înțeles și acceptat integral termenii și condițiile de utilizare ale site-ului. Site-ul http://www.canapele.ro se supune legilor din România.

Gazda Vânzătorilor este SC Euromobila Retail si Distributie SRL cu sediul în Giurgiu, sos.Bucuresti nr.122 A, jud.Giurgiu, număr de înregistrare la Registrul Comerțului J52/321/2015, cod unic de inregistrare fiscala RO34573606, Banca First Bank, IBAN RO66PIRB4204767918001000 ce poate fi contactată la adresa de email: contact@canapele.ro.
Gazda Vânzătorilor va depune toate diligențele în vederea menținerii corectitudinii informațiilor expuse pe site. Cu toate acestea, având în vedere posibile erori cu privire la aceste informații, societatea precizează că imaginea produselor are caracter informativ; unele caracteristici sau prețul produselor prezentate pe site, pot fi modificate fără preaviz sau pot conține erori de operare. De asemenea, din considerente legate de spațiu și coerența structurii informației, uneori descrierile produselor pot fi incomplete, însă societatea face eforturi de a prezenta informațiile cele mai relevante. Ne cerem scuze pentru eventualele erori de informare și vă rugăm să le semnalați orice potențială eroare la Relații Clienți: contact@canapele.ro CONTRACTUL este supus legii române. Eventualele litigii apărute între Vânzător și Cumpărător se vor rezolva pe cale amiabilă sau, în cazul în care aceasta nu va fi posibilă, litigiile vor fi soluționate de instanțele judecătorești române competente din București sau de la sediul Vanzatorului.

DESCRIEREA SERVICIULUI
https://www.canapele.ro/ a fost realizat pentru a oferi servicii de informare, în mod gratuit, asupra produselor și serviciilor practicate de EUROMOBILA, tuturor celor care accesează https://www.canapele.ro/. Alte servicii care vor fi implementate, în timp, în cadrul site-ului sunt supuse acelorași condiții, în afară de cazul în care acestea nu au condiții de folosire distinct formulate. Utilizatorii au acces gratuit la serviciile https://www.canapele.ro/. https://www.canapele.ro/ își rezervă dreptul de a restricționa utilizarea oricărui serviciu al site-ului în interes comercial. Prin utilizarea https://www.canapele.ro/ sunteți de acord să nu folosiți niciun sistem automat, care accesează site-ul într-o manieră care trimite mai multe mesaje de cereri site-ului https://www.canapele.ro/ într-o perioadă de timp, rezonabilă pentru ca o persoană să poată să utilizeze această convenție. https://www.canapele.ro/ poate derula în orice moment campanii publicitare și/sau promoții, în orice secțiune din site. Campaniile și promoțiile derulate de https://www.canapele.ro/ nu necesită acordul vizitatorilor sau utilizatorilor site-ului. Spațiile și dimensiunea campaniilor publicitare și promoțiilor nu necesită acordul vizitatorilor și poate fi schimbat oricând fără a necesita anunțarea prealabilă.

9. DREPTURILE DE PROPRIETATE INTELECTUALĂ
Elementele ce alătuiesc conținutul site-ul canapele.ro, incluzând dar nelimitându-se la logo-uri, simboluri comerciale, denumiri, mărci, schițe, reprezentări stilizate, imagini statice, imagini dinamice, aranjare text și/sau conținut multimedia, modele și desene industriale, sunt proprietatea exclusivă a SC Euromobila Prod SRL si/sau SC Euromobila Retail si Distributie SRL, care beneficiază de protecția și drepturile prevăzute de lege.
Sunt interzise copierea, distribuirea, publicarea, transferul către terțe părți, modificarea și/sau alterarea, utilizarea, includerea oricărui element din conținutul site-ul canapele.ro în afara acestuia, precum și participarea la transferul, vânzarea, distribuirea etc. unor produse/materiale prin reproducerea, modificarea sau afișarea, în tot sau în parte, a conținutului site-ului canapele.ro. fără acordul prealabil și scris al SC Euromobila Prod SRL si/sau SC Euromobila Retail si Distributie SRL.
Prin excepție de la această regulă, vizitatorii site-ului canapele.ro au posibilitatea de a copia, transfera și/sau utiliza informații și/sau imagini de pe acest site numai în scopuri personale sau non-comerciale, fără a le altera sau modifica în vreun fel, cu indicarea sursei lor și fără a aduce atingere imaginii și drepturilor SC Euromobila Prod SRL si/sau SC Euromobila Retail si Distributie SRL.
Nerespectarea acestor interdicții poate angaja răspunderea civilă, contravențională și penală a persoanelor implicate, iar SC Euromobila Prod SRL si/sau SC Euromobila Retail si Distributie SRL își rezervă dreptul de a solicita despăgubi pentru întregul prejudiciu produs.

Utilizarea cookie-uri
Pentru a afla mai multe despre modalitatea de interacțiune cu website-ul nostru vă rugăm să accesați Politica despre Cookies.